reklam468x60

Rezer Edge: Dünyanın ilk Oyun Tableti -CES 2013

Yazar: Unknown Tarih: 11:40 Kategori: Yorum: Yorum Yap

Yüksek kalite oyun ekipmanları üreticisi Razer CES 2013'te önceden Project Fiona olarak duyurulan oyun tabletini tanıttı. Dünyanın ilk oyun tableti ünvanına sahip bu cihaz Razer Edge olarak adlandırılıyor. Tamamen kullanıcıların taleplerine göre şekillendirilen özelliklere sahip tablet Windows 8 işletim sistemi kullanıyor.
Razer Edge
10 inç ekran boyutuna sahip Razer Edge 2 farklı konfigürasyona sahip. İlk konfigürasyonda Core i5 işlemci tercih ediliyor ve 4 GB Ram ve 64 Gb'lık solid state diskle birlikte geliyor. Bu model 1000$ civarında yurtdışı satış fiyatına sahip olacak.
İkinci konfigürasyonda Core i7 işlemci ve 8 GB Ram kullanılıyor. Depolama seçenekleri 128 ve ya 256 GB'lık SSD'ler olarak belirtiliyor. Her iki tablette de 1366x768 çözünürlük sunan Nvidia GeForce GT640M LE ekran kartı tercih edilmiş.
Razer Edge
Razar Edge'yi bir tabletten farklı hale getiren unsur ise aksesuarları. İlk temel aksesuar üzerinde kontrol mekanizması olan tablet kılıfı. Bu kılıfın 2 yanındaki kontrol aletleri bir gamepad gibi işlev görüyor. Böylece yolculuklarınızda biraz büyükçe bir gameboy yanınızdaymış gibi oyun oynayabiliyorsunuz.
Razer Edge
İkinci aksesuar ise bir masa ünitesi. Bu masa ünitesi üzerinde HDMI ve USB girişleri bulunduruyor ve HDMI çıkışlı televizyonunuza bağlantı yapmanızı sağlıyor. Böylece oyunlarınızı büyük ekranda da oynayabilmeniz mümkün. Ayrıca üniteye Xbox 360 tabanlı gamepadler takılabiliyor ve tablet tam anlamıyla mobil bir oyun konsoluna dönüşüyor. Cihaza klavye ve mouse da bağlayabiliyorsunuz.
Razer Edge
Son aksesuar ise bir klavye ünitesi. Bu ünite ile oyun tabletini bir laptop gibi kullanabilmeniz olası. Üzerinde değiştirilebilir bir batarya bulunan bu klavye ünitesi Razer Edge'in pil ömrünü iki katına çıkarıyor. Ek batarya olmadan tablet oyunlar için 1 saat,  daha az yük gerektiren işlemler için 2 saatlik bir pil ömrü sunuyor. Ek batarya ile 4 saate kadar oyun oynayabiliyor, 8 saate kadar daha az yük gerektiren işlemler yürütebiliyorsunuz.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder